Het ROC Mondriaan gaat samenwerken met SV Den Hoorn. (Links: Jeroen Verkade, docent  ROC Mondriaan. Rechts: Martijn van Oevelen, Technische zaken jeugd Den Hoorn) (Foto: Koos Bommelé)
Het ROC Mondriaan gaat samenwerken met SV Den Hoorn. (Links: Jeroen Verkade, docent ROC Mondriaan. Rechts: Martijn van Oevelen, Technische zaken jeugd Den Hoorn) (Foto: Koos Bommelé)

Samenwerking ROC Mondriaan en SV Den Hoorn

sport

DELFT - Met ingang van het seizoen 2023/2024 gaan de Trainer-Coach opleiding van het ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen en SV Den Hoorn een samenwerking aan. Den Hoorn voegt zich hiermee bij een select gezelschap, want naast Den Hoorn heeft het ROC Mondriaan ook samenwerkingen met Westlandia (Naaldwijk) en Wilhelmus (Voorburg). “Deze samenwerking past prima in het clubbeleid”, aldus Martijn van Oevelen, Technische zaken jeugd bij Den Hoorn.

Door Frank van der Steen

Den Hoorn heeft de status van Erkend Leerbedrijf, waardoor het voor studenten mogelijk is om hun stage te vervullen bij de club. Den Hoorn zet in op 4 tot 6 studenten die mee gaan draaien tijdens trainingen van de onderbouw. De bedoeling is dat de tweedejaars studenten tijdens de schoolweken op woensdagmiddag de KNVB opleidingen VC 1 pupillen en VC 1 junioren gaan volgen. Daarnaast zullen de derdejaars studenten voor de KNVB opleidingen Voetbal Kader Coach en Videoanalist B ervaring in de praktijk opdoen. Voor deze opleidingen zal de school gebruik maken van het clubgebouw en twee velden van Den Hoorn. Volgens Frank van Mil, voorzitter van Den Hoorn, is de samenwerking gunstig voor beide partijen: “SV Den Hoorn is voortdurend opzoek naar mogelijkheden om een nog betere voetbalopleiding te organiseren voor haar jeugdleden. Dit is echt een win-winsituatie. Het ROC Mondriaan kan gebruik maken van een sportcomplex dat uitstekende faciliteiten biedt en op een centrale, goed bereikbare plaats gelegen is. Voor ons als Den Hoorn betekent de samenwerking dat er een impuls gegeven kan worden aan de jeugdopleiding.” 

Clubbeleid
De studenten van het ROC Mondriaan zullen vooral met de jongste jeugd aan de slag gaan. Ze zullen de JO8 t/m de JO12 gaan trainen, waardoor ze ervaring opdoen en de jeugd van Den Hoorn goede trainingen krijgt. “Ja, het ROC Mondriaan zal met twee studenten op een team training gaan geven aan met name de lagere teams in de leeftijdscategorieën JO8 t/m JO12. Zij zullen dit doen onder begeleiding van een docent. Deze samenwerking met het ROC Mondriaan past dan ook prima in het clubbeleid, waarin we streven naar een meer gelijkwaardig aanbod in trainingsfaciliteiten, trainingsfrequentie, inhoudelijk programma en begeleiding door trainers/coaches voor al onze jeugdleden”, vertelt Martijn van Oevelen, bestuurslid technische zaken jeugd. Voor Den Hoorn is het vaak lastig om trainers te vinden en dit initiatief zorgt op dat gebied voor verlichting om andere trainers te zoeken. De belangrijkste reden is echter dat Den Hoorn vanuit sociaal oogpunt studenten een podium wil bieden om zich te ontwikkelen en zo hun opleiding succesvol voort te zetten. Na de eerdere nieuwe samenwerking met Sparta Rotterdam, is dit dus de tweede nieuwe samenwerking voor de club uit Den Hoorn. Den Hoorn sloot zich onlangs aan bij de Kasteelclub als partner voor de jeugdopleiding. Via deze samenwerking en de samenwerking met het ROC Mondriaan willen ze vooral de jeugdopleiding een boost geven met het oog op de toekomst.