ROC Mondriaan start, voor getalenteerde vmbo-ers die het theatervak in willen, de opleiding Artiest.
ROC Mondriaan start, voor getalenteerde vmbo-ers die het theatervak in willen, de opleiding Artiest.

ROC Mondriaan in 2016: nieuwe opleidingen en gebouwen

Algemeen

Bijna alle mbo-locaties van ROC Mondriaan in Den Haag, Delft/Rijswijk en Leiden organiseren dinsdag 2 februari van 15.00 uur tot 20.00 uur een open dag. Ook de School voor VAVO doet mee.

Tijdens deze dag zie je de scholen in bedrijf en kun je kennismaken met de studenten en de docenten. Kijk op rocmondriaan.nl welke locaties precies open zijn en bestel daar ook je E-ticket.

De arbeidsmarkt in de sector welzijn is in beweging en opleidingen bewegen mee. Met de nieuwe mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 in Delft en Den Haag krijgen studenten een beter perspectief binnen deze sector. Vmbo-leerlingen die kiezen voor de brede opleiding Dienstverlening op niveau 2 maken in het eerste jaar kennis met serviceverlening in woon- en werksituaties, maaltijden bereiden, persoonlijke zorg en recreatieve activiteiten. Zo ontdekken ze welk beroep het beste bij hen past en kiezen ze in het tweede jaar een richting.
Voor getalenteerde vmbo-ers, die het theatervak in willen, start ROC Mondriaan in samenwerking met Dutch Academy of Performing Arts de opleiding Artiest in Den Haag. In drie jaar ontwikkelen studenten zich als uitvoerend artiest en leren ze hoe ze hun talent op anderen kunnen overdragen. Drama, dans en musical zijn onderdelen van de opleiding.

Aan de Koningin Marialaan 9 zijn alle studenten van de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel and Management School weer teruggekeerd om er hun beroepspraktijk te oefenen in de bijbehorende restaurants en het hotel. De verwachting is dat er vanaf eind januari weer heerlijk geluncht en gedineerd kan worden.
Komend najaar wordt de Sportcampus Zuiderpark geopend door de Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. De sportcampus wordt een topvoorziening voor sport, onderwijs en bewegen. Op de campus Brasserskade verrijst een eigen Mondriaan sporthal waarvan de bouw in februari start.