Het organiseren van de Delft op Zondag-miniconcerten is voor Charles van Harling niet altijd even makkelijk. (foto: Mario de Prisco)
Het organiseren van de Delft op Zondag-miniconcerten is voor Charles van Harling niet altijd even makkelijk. (foto: Mario de Prisco)

Delft op Zondag-miniconcerten: ook in 2016 iets om naar uit te kijken

cultuur

DELFT – De Delft op Zondag-miniconcerten gaan in 2016 onverminderd verder. Ook komend kalenderjaar komen muzikale talenten weer in alle soorten en maten voorbij.

De formule blijft hetzelfde als afgelopen twee jaar. Op de eerste zondagmiddag van de maand treden bands of artiesten op in het Hampshire Hotel Delft Centre. Muziekliefhebbers uit Delft en de regio kunnen hiervan gratis genieten.
Het nieuwe jaar begint goed op zondag 3 januari. Dan komen twee voormalig-finalisten van de Grote Prijs van Nederland 2014. Vanaf 14.30 uur treed Jeanne Rouwendaal op, om 16.30 uur begint de set van Iris Penning. "Het zijn allebei erg goede singer-songwriters", kan organisator Charles van Harling alvast verklappen. "Ze spelen allebei erg mooie en zelfgeschreven liedjes met pakkende teksten."
Op zondag 7 februari iets heel anders: Meisjes met Wijsjes. "Zij maken een beetje poppie-muziek. Van bestaande liedjes maken ze hun eigen nummers. Eén van hen, Jantien, zat vroeger in de meidengroep Starz, die al eens optrad tijdens het Delft op Zondag-miniconcert voor kinderen." Meisjes met Wijsjes begint om 14.30 uur. Later die dag, om 16.30 uur, treedt Sir James op. "Een band met een hele interessante en professionele sound", weet de organisator. Zondag 6 maart komt onder andere Shariffa Indiana - Kanbier optreden. "Een nog jong maar groot talent uit Zoetermeer, met een geweldige stem." De optredens zijn ook komend jaar behoorlijk gevarieerd. En net als vorig jaar zullen weer bijzondere combinaties gaan plaatsvinden. "Op zondag 3 juli treedt de band Batcrab bijvoorbeeld op met Kor van Velzen, de vader van Roel van Velzen. Een hele grappige combinatie."
Verder zal Van Harling zijn ogen en oren weer openhouden tijdens alle talentenjachten op televisie. Daarnaast werkt hij samen met een platenlabel waarbij beide partijen ernaar streven talenten een kans geven om door te breken.

Talenten
In het verleden 'ontdekte' Van Harling tijdens tv-uitzendingen al vele talenten die het leuk vonden in Delft voor publiek op te kunnen treden. Afgelopen twee jaar kwamen veel van hen al naar het Hampshire Hotel Delft Centre.
Charles van Harling heeft afgelopen jaren veel van hen gesproken, gezien en gehoord. "Je ziet regelmatig dat ze een beetje podiumvrees hebben en zenuwachtig worden, dat ze op het podium snel afgeleid zijn of bij een bepaald nummer overmand worden door emoties omdat er familie in de zaal zit. Dat hebben we tijdens de Delft op Zondag-miniconcerten al een paar keer meegemaakt. Dan zie je toch dat het niet niks is om artiest te zijn en een perfecte show neer te zetten. Daar komt heel veel bij kijken."