Op zaterdag 2 december organiseren de studenten van DSZ WAVE hun eigen NSZK in het Hofbad in Den Haag. Er worden op het toernooi 522 deelnemers verwacht! (Foto: DSZ WAVE)
Op zaterdag 2 december organiseren de studenten van DSZ WAVE hun eigen NSZK in het Hofbad in Den Haag. Er worden op het toernooi 522 deelnemers verwacht! (Foto: DSZ WAVE) Foto:

Studenten DSZ WAVE kijken uit naar eigen toernooi

sport

DELFT - Vorige week zondag vonden in Rotterdam de Nederlandse Studenten Waterpolo Kampioenschappen plaats. Dit toernooi wordt vier keer per studiejaar gehouden en ook de waterpoloërs van het Delftse DSZ WAVE deden hieraan mee. Ondanks het leuke toernooi van afgelopen week, kijkt zwemcommissaris Daniel Rykov al vooruit naar een ander evenement: “Op zaterdag 2 december organiseren wij als vereniging het NSZK in het Hofbad in Den Haag.” 

Door Frank van der Steen

Het was afgelopen weekend gezellig druk in het zwemcentrum in Rotterdam. “Deelnemers aan een NSWK vieren eerst een groot feest met elkaar en daarna wordt het toernooi gespeeld. Dit toernooi is hét moment voor waterpoloërs om samen te komen en gezellig wedstrijden met elkaar te spelen. Dit jaar deden er verenigingen uit onder andere Rotterdam, Utrecht en Enschede mee en elke keer vindt het toernooi plaats op een andere locatie”, vertelt waterpolo commissaris Pim den Boer. Volgens Pim was het zeker een geslaagde dag: “We hadden de beschikking over een 50 meter bad met in totaal 3 velden. Het was een gezellige dag met veel muziek, leuke gesprekken en natuurlijk spannende wedstrijden! We kijken nu al uit naar het volgende NSWK in Leiden.”

Organisatie
Na het succesvolle evenement van afgelopen weekend, kijkt zwemcommissaris Daniel Rykov erg uit naar het evenement van volgende week: “Wij zijn als vereniging heel blij dat we dit jaar de Nederlandse Studenten Zwem Kampioenschappen mogen organiseren. We zullen op de vrijdag een borrel organiseren, waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd om gezellig een drankje te komen doen. Op zaterdag vinden vervolgens de wedstrijden plaats, waarbij we 522 deelnemers verwachten. Volgens mij is dat een record voor onze vereniging!” Omdat er zoveel deelnemers worden verwacht, moest de organisatie voor dit evenement uitwijken naar het Hofbad in Den Haag: “De zwembaden in Delft zijn helaas te klein voor dit evenement. We hebben aan het begin van het jaar al contact gehad met het Hofbad over het huren van het bad in december. Ook verzorgen zij voor ons de catering op zaterdagavond.”

Onderdelen
Tijdens het NSZK komen er volgens Daniel meerdere onderdelen aan bod: “We hebben allereerst de 50 en 100 meter borstcrawl, vlinderslag en schoolslag. Daarnaast hebben we nog de 200 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag. Bij de wisselslag zwem je 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en 100 meter borstcrawl. Naast deze afstanden hebben we ook nog een aantal estafettes.”

Winnaar
Uiteindelijk zal er volgende week zeker een winnaar komen, maar er wordt nog niet direct een prijs uitgereikt: “Pas aan het einde van het jaar krijgt de winnaar van de 12 verenigingen een wisselbeker. Vaak gaat het bij het zwemmen tussen de verenigingen uit Groningen en Amsterdam. Wij als DSZ WAVE hopen dit jaar op de vijfde plek te eindigen!”