Naast het training geven spelen de trainers van Tennisschool DTB een belangrijke rol bij andere activiteiten. (v.l.n.r. Loek ter Horst, Ilya Sang-Ajang, Michiel Zegveld, Robin Korteling, Gerard Korteling)
Naast het training geven spelen de trainers van Tennisschool DTB een belangrijke rol bij andere activiteiten. (v.l.n.r. Loek ter Horst, Ilya Sang-Ajang, Michiel Zegveld, Robin Korteling, Gerard Korteling)

Tennisschool DTB bestaat vijf jaar en wil blijven groeien

sport

DELFT - De Delftse Tennisbond (DTB) is de oudste tennisvereniging van Delft. Omdat een vereniging niet zonder trainers kan, is er in 2019 besloten om Tennisschool DTB in het leven te roepen. Deze tennisschool speelt een belangrijke rol in de groei van competitiedeelname en bestaat dit voorjaar alweer vijf jaar!

Momenteel heeft de Delftse Tennisbond ruim 800 leden, waarvan maar liefst 200 jeugdleden. Bij de vereniging staan de leden en vrijwilligers centraal, bijna alles wordt namelijk gedaan met hulp van ruim 80 vrijwilligers! In 2019 begon de Delftse Tennisbond met Tennisschool DTB, een tennisschool waar met zes trainers de vaardigheden van leden verder worden ontwikkeld. 

Verenigen
Het gaat goed met DTB, wat vooral te merken is aan een stijging van teams die deelnemen aan de tenniscompetitie. Met ruim 50 teams in het voorjaar stromen de 9 gravelbanen en 2 topclaybanen vol met wedstrijden, gezelligheid en sportiviteit! Waar op de meeste tennisclubs in Nederland commerciële tennisscholen door een ondernemer worden gerund, wordt dit volgens voorzitter Elise Goosens op DTB door de vereniging zelf gedaan: “We vinden het belangrijk als club om te verenigen en mensen bij elkaar te brengen. De trainingen zijn daarbij erg belangrijk. We zijn vijf jaar geleden gestart met het initiatief Tennisschool DTB, waarbij we dit zelf organiseren en de trainers in loondienst hebben. Dit is belangrijk voor de binding met de club. Naast het training geven spelen de trainers een belangrijke rol bij andere activiteiten, waaronder de Clubkampioenschappen, het Jeugdkamp of het Open (Jeugd) Toernooi.”

Mooie mix
Het aantal trainingsuren is de afgelopen vijf jaar gegroeid van 1100 naar 2200 uren! Bestuurslid Bert Korteling geeft leiding aan de tennisschool en gaat hier dieper op in: “In de winter van 2023-2024 zijn we gestart met drie groepen geselecteerde jeugd tussen de 8 en 16 jaar. Dit zijn jeugdleden in verschillende leeftijden die gemotiveerd zijn om nog beter te gaan tennissen. Deze trainingen vinden plaats op zondagmiddag voordat de senioren selecties, een groep van 24 hoog spelende senioren, beginnen. Een mooie mix op één middag!”

Doorgroeien
Vorig jaar organiseerde parkmanager Gerard Korteling een bijzonder project, er werd namelijk op de dinsdagochtend twee uur training gegeven aan 50 statushouders. Het motiveren en stimuleren van deze spelers is van beide kanten positief gevallen, waardoor dit project dit jaar een vervolg zal krijgen! Tennisschool DTB is dus op veel terreinen actief en denkt altijd na over volgende stappen: “Uiteindelijk willen we met DTB zelfs doorgroeien naar 900-1000 leden. Samen op weg met nog vijf jaren Tennisschool DTB is een mooi streven”, aldus Korteling.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Op zondag 24 maart vindt de Seizoensopening plaats bij DTB. Om 11.00 uur begint de dag met een jeugdclinic, gevolgd met een clinic voor volwassenen om 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.delftse-tb.nl.