Sjoerd Woelders wil er de komende periode alles aan doen om zijn succesvolle periode in Delft op een mooie manier af te sluiten: "Uiteindelijk willen we ons gewoon veilig spelen."  (Foto: Rob Römer)
Sjoerd Woelders wil er de komende periode alles aan doen om zijn succesvolle periode in Delft op een mooie manier af te sluiten: "Uiteindelijk willen we ons gewoon veilig spelen." (Foto: Rob Römer)

Sjoerd Woelders wil tijdperk bij Ring Pass mooi afsluiten

sport

DELFT - Onlangs maakte Ring Pass bekend dat Sjoerd Woelders en de dames van Ring Pass na dit seizoen uit elkaar zullen gaan. Na vier succesvolle jaren heeft Woelders besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging: “Na goed overleg met de club en het team wil ik op deze manier voorkomen dat de chemie in het vijfde jaar minder zal worden.”

Door Frank van der Steen

De afgelopen periode heeft Woelders lang nagedacht over zijn toekomst bij Ring Pass: “Bij Ring Pass werken we al jaren met een vaste kern, wat ervoor heeft gezorgd dat we mooie dingen hebben kunnen neerzetten. Toch houdt dit ook in dat volgend jaar mijn vijfde jaar met sommige speelsters zou gaan worden. Hier ben ik tijdens de winterstop goed over gaan nadenken.” Volgens de succescoach, die vorig seizoen nog promoveerde naar de Promotieklasse, was het een lastige afweging: “Ik zag nog heel veel potentie in deze groep en zag dan ook genoeg mogelijkheden om door te gaan. Toch komt er na zo’n lange tijd een keer een moment waarop je elkaar ‘zat gaat worden’. Daar heb ik met speelsters over gezeten en die hadden eigenlijk dezelfde beleving. Op dit moment zijn we elkaar zeker nog niet zat en daarom willen we voorkomen dat de chemie in het vijfde jaar opraakt. Dat zou ontzettend zonde zijn na al deze mooie jaren.”

Familieclub
Naast de vele sportieve hoogtepunten die hij meemaakte, benadrukt Woelders ook dat Ring Pass een fijne vereniging is om te mogen werken: “Ring Pass is een echte familieclub, waarbij het draait om de hele club en niet alleen maar om Dames en Heren 1. De laatste jaren wordt er binnen de club ook weer hard gewerkt om op een bepaald niveau te blijven acteren met de eerste teams, zonder hierbij de identiteit van de club te beschadigen. Belangrijk hierin is aandacht en kansen voor de jeugd.” 

Hechte groep
Natuurlijk ga je als trainer bepaalde dingen missen bij een club, maar volgens Woelders is dat bij hem iets specifieks: “Wij hebben in ons team heel veel speelsters uit eigen jeugd, iets wat je niet vaak ziet op dit niveau. Hierdoor is het een hele hechte groep die er heel veel voor over heeft om successen te behalen. Als je ziet hoe wij als team vorig seizoen de play-offs hebben gewonnen, denk ik dat veel teams daar nog wat van kunnen leren. Ik ga de groep zeker missen.”

Vooruitblik
Natuurlijk wil de oefenmeester er de komende periode alles aan doen om zijn succesvolle periode in Delft op een mooie manier af te sluiten: “Het is spannend genoeg en we hebben nog alles om voor te spelen. We staan nu vierde, maar het verschil met de nummer twaalf is slechts zeven punten. Uiteindelijk kijken we eerst naar beneden en willen we ons gewoon veilig spelen. Hoe eerder hoe beter!” Als laatste staat Woelders zeker open voor een nieuw avontuur in de hockeywereld: “Ik vind het spelletje nog veel te leuk om ermee te stoppen en sta na dit seizoen dus zeker open voor een nieuwe club. Ik voel me nergens te groot voor en als er een mooie uitdaging voorbij komt ga ik die zeker niet uit de weg!”