Leo met hond Bobby.
Leo met hond Bobby. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Leo Ninaber (74)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het Voordijkshoornpark?
Mijn zoon woont hier en drie keer in de week laat ik mijn hond Bobby even uit hier. Ik loop niet zo heel goed, maar dat geeft niet want hij kan hier los lopen. Wij kunnen lekker aan de gang hier, weer of geen weer!

Is uw achternaam Nederlands?
Nou, ik had gehoopt dat ik Franse of Spaanse voorouders had, maar nee helaas niet. Mijn naam komt uit Duitsland en het komt eigenlijk van ‘neue naber’, wat ‘nieuwe buurman’ betekent. Dat is uiteindelijk Ninaber geworden. Dus ergens stam ik van Duitsers af. Dat had niet m’n voorkeur, maar goed.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
De Markt en de Burgwal. Het was eigenlijk de Beestenmarkt, maar dat is soms zo druk dat je er bijna niet tussen komt. Verder vind ik het bij De Sjees prima zitten. Ik ben in de binnenstad geboren trouwens.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Er komen vrienden uit Vlissingen naar ons die we een beetje Delft laten zien. Die zijn hier dan twee dagen en logeren bij het Van der Valk Hotel in de Harnaschpolder. Die mensen hebben we ooit ontmoet op vakantie in Zakynthos waar we elk jaar heen gaan.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Kijk, ik woon vlakbij de binnenstad en parkeren is daar best wel een probleem. En als de straat open ligt voor werkzaamheden dan is er bijna geen plek. Het wordt wel weer opgelost zodra de riolering gemaakt is, maar ondertussen heb je geen plek. Verder vind ik het best wel prima in Delft eigenlijk.