Leonie met haar hond Charlie in het Wilhelminapark.
Leonie met haar hond Charlie in het Wilhelminapark. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Leonie (48)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het Wilhelminapark?
Ik laat dagelijks mijn hond Charlie hier uit. Ik woon hier in de buurt in het Hof van Delft. Daarvoor woonde ik in het Westerkwartier. Ik ben hier niet weg te slaan. Grappig genoeg ben ik ook in de wijk hier opgegroeid.

Waar in Delft komt u graag?
Het Wilhelminapark is voor mij zeker een favoriete plek. Het is een plek van rust, maar middenin de stad. Je ziet de kerktoren vanaf hier maar bent toch in het groen. Ook als ik vanaf mijn huis de stad in fiets en de molen en de toren zie dan word ik heel blij. Dus ook de binnenstad.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
We hebben voetbal van de kinderen en misschien gaan we naar Rotterdam, maar ik ben ook graag thuis.

Welk nieuws is u bijgebleven?
De ontwikkelingen in Gaza, maar ook de dood van Navalny. En verder ook Oekraïne; dat het nu al twee jaar duurt en uitzichtloos aan het worden is. Daarom ben ik wel heel dankbaar dat wij hier in dit veilige, kleine Delft mogen wonen.

Wie vindt u inspirerend?
Moeilijk! Een inspirerende vrouw vind ik Jane Goodall, de antropologe en biologe: de weg die ze heeft afgelegd, het contact met de natuur en dat ze een vrouw is.

Waar haalt u het meeste plezier uit?
Uit de kleine dingen. Bijvoorbeeld met vrienden en familie samenkomen in een café of op een terrasje. Uiteindelijk gaat het allemaal om contact met je geliefden en naasten. Een bezoek aan een museum, theater of concert maakt me trouwens ook heel gelukkig.