Stef voor de Visbanken in de Hippolytusbuurt.
Stef voor de Visbanken in de Hippolytusbuurt.

Delvenaar in Beeld: Stef van den Heuvel (60)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hippolytusbuurt?
Ik loop eigenlijk regelmatig een rondje door de stad en, je ziet altijd weer nieuwe dingen. Ik ben beeldhouwer, dus als ik een container zie staan zoals hier, kijk ik altijd even of er nog oude balken in liggen. Ik zoek eigenlijk een stukje Amerikaans grenen, want ik maak een beeldenserie en daar heb ik er nu vijf van af. Ik wil er nog drie maken.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
De Beestenmarkt; eigenlijk café Kobus Kuch. Daar zit ik bijna iedere dag een kopje koffie te drinken; buiten, want ja... daar komt veel volk voorbij. Ik kom er eigenlijk al heel mijn leven, zelfs toen het er nog echt een beestenmarkt was.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
De plannen zijn een beetje voor mij gemaakt, want ik ga werken. Een van mijn vier banen is in de zorg als gastheer. Dus ik ga eten, drinken en plezier maken voor een groepje ouderen. Verder ga ik bijna iedere week even naar mijn beste vriend Ernesto om een biertje te drinken en lol te maken.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Het nieuws blijft zich maar aan mij opdringen over die oorlogen die gaande zijn. Ik zoek graag naar positieve ontwikkelingen in deze wereld. Die zijn moeilijk te vinden eerlijk gezegd, maar op kleine schaal is er altijd wel goed nieuws.

Wie zou u graag nog eens zien?
Mijn goede vriend Bluey is ongeveer twee jaar geleden doodgeschoten in Colombia. Dat was een topvent. Hij had zich losgemaakt van de maatschappij en was een koffieplantagetje begonnen in Colombia. Hem zou ik graag nog eens ontmoeten.