Ton van Beek
Ton van Beek Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Ton van Beek (77)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag bij Café De Boog?
Gezellig een biertje drinken en even de Lotto invullen. Lotto speel ik elke week en hier bij dit café kom ik ook elke week. Ik doe ook vaak klusjes, en als het klusje klaar is dan gaan we hierheen en drinken nog even gezellig een biertje samen. Dan zeggen we: “Da’s toppie zo!.” Kijk, je moet niet achter de geraniums gaan zitten want dan ben je gauw klaar.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Ik houd van de binnenstad. Ik ga donderdags en zaterdags mijn visje halen. Dat hoort er gewoon allemaal bij; da’s hartstikke lekker joh. Donderdag op de markt heb je Simonis en ‘t Loggertje en op zaterdag heb je alleen ‘t Loggertje. Die laatste is mijn favoriete tent om even een broodje haring en een lekkerbek te halen. Heerlijk!

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Moet je luisteren. Ik heb een zoon in Italië en die komt komend weekend naar Delft toe. ‘s Avonds gaan we lekker uit eten, kletsen en een biertje drinken samen en dat is heel belangrijk. Het is voor m’n vrouwtje ook heel leuk. Die is helemaal gek op hem. Die jongen zie ik niet veel en zit in de mode. Hij zit nu bij Gucci en heeft onder andere bij Burberry en Versace gewerkt.

Woont u hier in de buurt?
Ja, in de Olofsbuurt. Daar hadden we ook altijd gezellige cafétjes - Het Schouwtje in de Singelstraat bijvoorbeeld - maar dat is helaas al meerdere jaren gesloten. Dus ja...

Wie zou u graag nog eens ontmoeten?
Marja, de burgemeester. Ik heb haar ook in Schipluiden meegemaakt. Echt een goede burgemeester.