Afbeelding
Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: van der Loos (81)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hoven?
Boodschappen halen. Verder... Ik ben gepensioneerd dus ik doe weinig meer. Ik woon hier in die flat aan de overkant, en beneden kan ik elke dag koffie drinken ‘s morgens. Dus ik hoef hier geen koffie te drinken. Thuis ben ik trouwens met mijn kerstboompje bezig. Ik ben nog de hele dag bezig, want het is een grote boom.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Nou ja, hier eigenlijk. Je bent uit de kou, en het is lekker lopen. Verder zit ik graag op de banken langs het water van Delft. In de zomer doe ik dat bij de Zuidkolk vooral. Lekker bootjes kijken enz.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Ik krijg elke dag visite van mijn kinderen. Ook dit weekend weer. Ze eten altijd bij mij. Na het werk komen ze bij mij een hapje eten. Heel gezellig hoor. Ik heb twee zoons en een zoon heeft zeven kinderen. Genoeg om me bezig te houden dus.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Deze dagen heb je weinig goed nieuws hoor. Je hebt overal oorlog... Ik hoop dat het wat leuker wordt met de kerst natuurlijk.

Wie zou u graag nog eens ontmoeten?
Dat kan ik niet zeggen, ander krijg ik ruzie met mijn vrouw, haha! Nee hoor, gekheid. De meeste familie van me is er niet meer. Van mijn generatie ben ik nog de enige levende. Ik kom wel uit een groot gezin. Ik ben een van de oudere van het gezin, maar ik ben de laatste die nog rondloopt. Over een paar jaar is er niemand meer voor me, behalve mijn kinderen en kleinkinderen gelukkig.