Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Loes Konincks (78)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
Ik ben mijn antiek winkeltje aan de Breestraat aan het openen en ga vandaag hopelijk wat spullen verkopen. Ik heb hier al 10 jaar een antiek winkeltje genaamd Atelier Louise. Voorheen heb ik ook nog op een andere locatie gezeten.

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
Eigenlijk is mijn eigen winkeltje mijn favoriete plekje in Delft. Ik zit hier al 10 jaar en vind het hier ondanks de drukte wel heel erg fijn. Naast dat ik hier mijn winkeltje heb, woon ik hier ook heel erg fijn. Naast mijn winkeltje kom ik op zaterdag ook graag op de antiekmarkt langs de grachten van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven.

Wat zijn uw plannen dit weekend?
Ik ben al een tijdje bezig met een historisch onderzoek voor café de Oude Jan. De Oude Jan was het café van mijn opa en dit weekend ga ik dat onderzoek uitschrijven.

Welk nieuws van deze week is u bijgebleven?
Dat is toch wel die verschrikkelijke brand op een bruiloftsfeest in Irak. Dat vind ik toch wel heel erg triest. Al die ellende komt bij mij altijd wel hard binnen.

Wie zou u ooit nog eens willen ontmoeten?
Mijn man is ongeveer 8 jaar geleden overleden. Hij was niet echt ziek, maar was vooral gewoon oud. Sinds die tijd ben ik dus weduwe en daarom zou ik graag nog een keer iets tegen hem willen zeggen. Als ik iemand zou moeten kiezen om ooit nog eens te ontmoeten, zou dat dus mijn man zijn.