Afbeelding

Delvenaar in beeld: Fred-Anthon Knoop (51)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik moest wat pakketjes retourneren, dus dat heb ik net samen met mijn zoontje Florian gedaan. Ik woon hier in om de hoek, in de Indische Buurt. Heerlijk aan het water.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“Dat is uiteraard het overlijden van Queen Elizabeth. Dat houdt de wereld wel bezig. Veel programma’s werden er zelfs voor stilgezet, maar na zeventig jaar op de troon, verdient ze dat ook wel.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten? 
“Dat is sinds deze week prins Charles, of eigenlijk nu koning Charles natuurlijk. Zijn leven is zo compleet anders dan iedereen ter wereld. Dat je altijd weet dat dit je toekomst is lijkt me erg bijzonder. Verder zou ik hem ook de stad Delft willen laten zien, waar natuurlijk ons koningshuis begraven ligt.”

Wat zijn de plannen voor het weekend?
“Mijn nichtje in Breda is jarig, dus daar gaan we heen. Gefeliciteerd Nienke!”

Wat is uw favoriete plekje in Delft? 
“Dat is de Indische Buurt, de wijk waarin ik woon. De prachtige uitstraling van de jaren dertig huizen en de mensen die er wonen maken het zo’n fijne buurt.”

Wie zou u graag een complimentje geven?
“Mijn vrouw. Tien jaar geleden heb ik haar ontmoet, op wintersport. Ze verliet Friesland voor mij en dat maakt haar zo bijzonder. Toevallig waren wij afgelopen week, vijftien september, vier jaar getrouwd!”