Afbeelding

Delvenaar in beeld: Sybolt Ettema (51)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag aan de Buitenwatersloot? 
“Ik woon hier, ben thuis aan het werk en loop op het moment even een rondje met mijn hond.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is eigenlijk hier, de Buitenwatersloot. Ik woon hier al twintig jaar en met veel plezier. Het is een leuke en gezellige straat. Er lopen altijd wel mensen voorbij en je hebt veel aanspraak.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Eigenlijk iedereen die hard bezig is om Corona onder controle te krijgen. Die mensen krijgen veel kritiek, maar doen gewoon hun best.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Afgelopen week ben ik veel met werk bezig geweest en heb ik mij weinig bezig gehouden met het nieuws, maar het slechte weer was wel een nieuwtje voor mij. Ik ben net terug van een weekje Florida voor werk en daar lag ik tussen de congressen door, lekker bij het zwembad. Vervolgens kom je dan weer in Nederland, koud en nat.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ik zou wel iemand uit de historie willen ontmoeten, zoals bijvoorbeeld Christiaan Huygens. Hij was onder andere natuurwetenschapper en heeft de microscoop uitgevonden. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in geschiedenis en voornamelijk wetenschap. Met hem zou ik daarom wel willen praten.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ik heb een oud huis en daar moet nog best wat aan gebeuren, wat ik steeds uitstel. Maar dit weekend ga ik echt wat in huis doen.”