Afbeelding

Delvenaar in beeld: Bjoke Knoop-Bergsma

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Ternatestraat?
“Ik woon hier, in de Indische buurt en ik ga even lekker wat vers brood halen bij de bakker, dat doe ik meestal hier in de wijk. Vandaag is mijn vrije dag en ben ik thuis met mijn jongste van twee.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De Delftse Hout is mijn favoriete plekje in Delft. Ik kom oorspronkelijk uit Friesland, waar veel natuur is. Delftse Hout biedt een stukje rust en natuur hier in een dichtbebouwde stad. Ik kan bijvoorbeeld erg genieten van alle mooie en bijzondere vogels die je daar kunt spotten.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Ik werk als erfrecht-jurist en heb toevallig van de week een post gedaan voor mijn bedrijf, op LinkedIn. Daar kreeg ik veel leuke reacties op. En van de week heb ik ook een mooie bos bloemen gekregen van een tevreden klant.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ik kan niet echt iemand bedenken. Eigenlijk breng ik ook veel liever tijd door met mijn dierbaren om mij heen.”

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
“We hebben een huisje in Friesland, waar ik vandaan kom. Dus daar gaan we komend weekend lekker naar toe. Er is slecht weer voorspeld, dus dat wordt klussen.”

Wat zou u veranderen in of aan Delft?
“Meer groen! Er wordt zo veel gebouwd in Delft, groen wordt opgegeven voor huizen en dat vind ik zonde. Dus meer groen in Delft, en voor de rest is het natuurlijk een prachtige stad.”