Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ans Tholenaars-Zandbergen (84)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hoven Passage?
“Een paar boodschappen doen. Ik woon hier in de buurt en loop zo de Hoven in, ideaal. Dus ik ga even wat winkeltjes langs.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De Hoven is mijn favoriete plek. Ik loop er zo heen en je hebt allerlei winkeltjes bij elkaar. Eigenlijk alles wat je nodig hebt zit hier in de Hoven.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“Dat is niet zo’n leuk nieuws eigenlijk. Mijn man is van de week overleden en vrijdag vond zijn begrafenis plaats. Hij is overleden toen we in Preston Palace waren, daar komen we al negen jaar, lekker eten en ontspannen. ‘s Ochtends waren we even een bakkie aan het doen in het restaurant en toen greep hij naar zijn hart, daar liep hij al een tijdje mee, maar er was niks meer aan te doen. Nu ben ik hem kwijt. Tachtig jaar is hij geworden. Hij was een wereldman, echt geweldig. Werkte keihard en heel veel, maar dat vond hij niet erg, hij vond zijn werk leuk. Vijfenzestig jaar zijn wij samen geweest. We waren echt een eenheid en ik zie enorm op tegen morgen. Gelukkig krijg ik veel steun en heb ik onwijs veel mooie kaarten ontvangen.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Mijn man. Zou niemand anders kunnen bedenken. Maar mijn kinderen herinneren mij er aan, dat hij altijd bij mij is.”

Wie zou u een compliment willen geven?
“Mijn drie kinderen. Ze doen alles voor mij en ik heb veel steun aan hen. Het is fijn om met hen over Alex, mijn man, te praten.”

!