Delvenaar in beeld: Monique de Vreede (59)

Wat doet u hier vandaag in de Hof van Delft?
“Ik was net naar mijn winkeltje aan het lopen, die zit hier in de wijk. Zelf woon ik in de Willemstraat in de binnenstad.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat is de stijging van de energieprijzen, het gaat nergens meer over. Daar moet toch iets aan worden gedaan.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Mijn favoriete plekjes zijn het Agathaplein en de tuin van het Prinsenhof. Heerlijke plekken vind ik dat. Ik loop daar vaak doorheen, als ik naar mijn werk loop en dan geniet ik echt even van de omgeving en de rust. Ook kom ik er geregeld met mijn kleinzoon, van vijfenhalf. Ook hij vindt het heel leuk om daar te wandelen en kastanjes te zoeken bijvoorbeeld.”

Wie zou u graag willen ontmoeten?
“Ik zou Maxima wel een keer willen ontmoeten. Ook omdat zij vaak hoeden draagt en die maak ik zelf ook. Ik zou haar dan vragen of ze er eentje van mij wilt dragen, dat zou wel gaaf zijn.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Het ligt er een beetje aan wat het weer doet. Als het zulk mooi weer is als vandaag (vrijdag), dan gaan we er lekker op uit. Maar mocht het gaan regenen dan wordt het bankhangen en breien.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Mijn man, omdat hij nu twee jaar met pensioen is en alles in het huis doet. Zelf sta ik zes dagen in de week in mijn winkel en hij pakt alles thuis op.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1