Afbeelding

Delvenaar in beeld: Jolita van Kuilenburg 69

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in De Veste? 
“Ik ga wat boodschappen doen en daarna bij de bibliotheek wat drinken, samen met mijn man.”

Wat is uw favoriete plekje Delft?
“Ik vind de kruidentuin, bij de Papaver tegenover de kinderboerderij erg mooi. Zomers komen we daar heel vaak, als het mooi weer is natuurlijk. We nemen dan wat te eten en drinken mee en gaan daar dan lekker aan de picknicktafels zitten.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Iedereen die iets doet voor eenzame mensen. Ik doe het zelf ook, dus misschien gek om te zeggen. Maar het is belangrijk dat we elkaar helpen. Eenzaamheid is verschrikkelijk.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Ik zag van de week op televisie iets over het ongeluk van die twee meisjes. Een meisje met haar begeleidster zijn toen verongelukt en langs de weg gevonden. Nog steeds weten ze niet wat er precies gebeurd is, dat vind ik heel erg.”

Wat zou u willen veranderen of toevoegen aan Delft?
“Ik zou de handhavers in Delft eens goed aan het werk zetten. Ze voegen niks toe. Laatst sprak ik ze aan, omdat het nieuwe systeem van de ondergrondse papiercontainers niet goed werkt. Ze zitten snel vol en daarom zetten mensen hun dozen ernaast, wat uiteraard niet de bedoeling is. Toen ik daarover met hun wilde kletsen, kreeg ik een aparte opmerking. Mijn bloed begon te koken, maar ik ben er niet op ingegaan en gewoon weggelopen. Zonde, want ik vind juist dat je met de handhavers in gesprek moet kunnen gaan.