Afbeelding

Delvenaar in beeld: Peet van der Stap (75)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in De Hoven Passage? 
“Ik kom hier iedere dag met mijn scootmobiel. Vandaag ga ik even langs een vriend die aan het werk is, ik ga een nieuwe telefoon kopen, wat boodschapjes doen en een bakkie doen met een groepje vrienden, dat doe ik drie keer per week.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Omdat ik iedere dag in De Hoven kom, is dit mijn favoriete plek. Vooral ook met dit slechte weer is het een fijne plek om te komen.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Nou, die Mark Rutte maakt mij misselijk. Hij was in Amerika en dan gaat die achter dat bureautje van de president leuk zitten doen. Wie ik liever op zijn plek zou zien weet ik niet, ik vind ze allemaal niks. Zelf zou ik wat doen aan de ongelijkheid, want de armen blijven arm en de rijken worden rijker.”

Wie zou u graag een complimentje geven?
“Iedereen die keihard moet vechten om eten te krijgen.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Frans Bauer zou ik wel willen ontmoeten. Zijn muziek vind ik heel leuk en als ik hem dan zou ontmoeten, zou ik lekker een neut met hem willen drinken.” 

Wat zijn de plannen voor komend weekend? 
“Mijn vrouw en ik hebben onlangs een vaatwasser gekocht, maar toen we de doos openmaakten was de machine helemaal beschadigd. Helaas wil de winkel hem niet terugnemen, maar daar laten wij het niet bij. Dit weekend ga ik daarmee verder.”