Afbeelding

Delvenaar in beeld: Gerda Roth (72)

Algemeen Delvenaar in Beeld

“Wat doet u hier vandaag op het Sebastiaanplein?
“Ik moet een paar boodschapjes doen en ik ga zo even naar de markt. Het is prima weer om even rondje stad te doen, even lekker een luchtje scheppen.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik ben veel onderweg. Ik doe vrijwilligerswerk, help graag anderen en wekelijks loop ik een vaste dag met een vriendin door de stad, even bijkletsen. Het liefst zitten we dan op de Beestenmarkt. Ook nu het wat frisser wordt, zit ik er graag. Wordt het té koud, dan verplaatsen we naar binnen, ook prima!”

Wie zou u graag een keer ontmoeten? 
“Nou, wat toevallig dat je dit vraagt. Van de week droomde ik over mijn zus. Thuis waren wij met negen kinderen en veel zijn er helaas niet meer in leven. Ik zou nog best een keer een broer of zus willen zien. We hadden een goede band onderling, we deden veel samen. Ik zou graag nog eens met hun herinneringen ophalen.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“De oorlog, de tussentijdse verkiezingen in de VS, de energie prijzen, noem zo maar op.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Mijn twee dochters. Ik ben zo ontzettend trost op ze. Allebei hebben ze het een en ander meegemaakt en beiden zijn zij hier sterker uitgekomen.”

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
“Zaterdag heb ik samen met mijn man een high tea, die heb ik voor mijn verjaardag gehad en zondags hebben wij een verjaardag.”