Afbeelding

Delvenaar in beeld: Guther Nieuwdorp (75)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
“Iedere donderdag en zaterdag ga ik even langs bij de marktkramen in de stad. Op de donderdag haal ik altijd lekker wat cakejes en nootjes, dus dat heb ik nu ook weer gedaan.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de Beestenmarkt, daar is het altijd zo gezellig. Ik kom daar wel twee keer per week.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Misschien een gek antwoord, Willem van Hanegem. In een heel ver verleden heb ik bij dezelfde vereniging gespeeld als hij, hij een stuk professioneler wel natuurlijk! Met hem zou ik nog wel eens lekker een biertje willen doen en gewoon lekker kletsen. Willem is heel eigenwijs en dat ben ik zelf ook. Dat matchte altijd goed en zorgde voor goede gesprekken.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Voor mij is het elke dag weekend, dus specifiek iets op de planning

heb ik niet. Per dag kijk ik aan wat ik ga doen. Wel op zaterdag natuurlijk even langs de markt.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mezelf. Twintig jaar ben ik mantelzorg geweest voor mijn vrouw. Drie weken geleden is zij overleden. De troost die ik daarin vind, is dat zij eindelijk rust heeft en geen pijn meer. Het is zwaar om haar te missen, maar ik probeer te genieten van de tijd die ik heb. Ik ben al enige tijd gepensioneerd en geniet daar ontzettend van. Geregeld loop ik even lekker naar de stad en drink dan een kaboutertje op de beestenmarkt of ik ga naar de sportschool. Natuurlijk heb ik mindere dagen, maar dat is niet erg. Soms huil ik even, maar ook dat is oké. Dat mag en dat hoort erbij.”