Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ria Stolk (73)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Buitenhof?
"Ik heb zojuist wat boodschappen gedaan. Bij deze supermarkt hebben ze namelijk een bepaald soort merk melk die ik heel lekker vind, en die hebben ze niet overal."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"De verkiezingsuitslag is wel mijn nieuws van de week. Persoonlijk vind ik het onwijs jammer dat de VVD weer de grootste partij is. Zelf had ik graag de linkse partijen wat groter zien worden dit jaar, maar helaas. Wel gun ik het Kaag, van D66, dat zij de een na grootste partij is geworden."

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
"Dat is wel leuk om te vertellen! Voor zondag heb ik mij opgegeven voor de wijk Clean-up. Dan gaan we met een groep de wijk schoonmaken, en als het zulk mooi weer wordt als vandaag, dan wordt het een feestje!"

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"Mijn favoriete plekje in Delft is de Binnenstad, alles is daar mooi en gezellig. De Beestenmarkt en de Markt, heerlijk! Het Abtswoudsepark vind ik ook prachtig, daar loop ik vaak met mijn tekkel. Maar de binnenstad, dat is toch echt wel mijn favoriete plekje in Delft."

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
"Ik heb daar wel eens over nagedacht, mocht iemand dit aan mij vragen, wie wil ik dan nog wel een keer ontmoeten. Maar ik dan ga ik toch voor mijn moeder. Zij is al zo lang geleden overleden, ik was toen zevenentwintig. Vaak denk ik, had ik maar wat beter naar haar geluisterd vroeger. Ik zou haar daarom nog wel een keer willen zien en van alles willen vragen."