Afbeelding

Delvenaar in beeld: Ronald Smits (55)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Bikolaan?
“Ik heb wat pizza’s gehaald bij de supermarkt. De kinderen eten vanavond om verschillende tijden, de een moet werken en de ander sporten. Zelf woon ik hier in Tanthof, dus deze supermarkt is lekker dichtbij.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat is wel van een weekje terug, maar het nieuws rondom dat jongetje, Gino. Verschrikkelijk, je moet er toch niet aan de denken. En het idee dat je kinderen gewoon niet meer onbewaakt kan laten buitenspelen, vreselijk. Maar, je kan ook moeilijk overal camera’s ophangen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Volgens mij wilde een goede vriendin van mij haar verjaardag gaan vieren, ze wordt vijftig, dus dat sowieso. Verder van het prachtige weer genieten.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft
“Ik ben dol op de binnenstad en daar heb ik niet specifiek een favoriete plek. Alles in en aan de binnenstad is gewoon mooi. Daarom vind ik het wonen in Tanthof erg fijn, je hebt de rust, maar je bent ook zo in het bruisende centrum.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn moeder is overleden toen ik begin twintig was. Daarom zou ik haar nog wel een keer willen ontmoeten en willen vertellen over haar kleinkinderen.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mijn vrouw. De afgelopen twee jaar was niet makkelijk voor haar. Ineens thuiswerken met twee kinderen die thuisles volgden, pittig.”