Foto:

Delvenaar in beeld: Germa Morshuis (66)

Wat doet u hier vandaag in het Agnetapark?
“Ik woon hier in deze wijk en ben even aan het wandelen richting de supermarkt in de stad. Van de week ga ik namelijk een aantal dagen wandelen in de bergen van Frankrijk, dus ik loop meteen even mijn wandelschoenen in.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is toch wel het Agnetapark. Het is een hele fijne plek om te wonen, ik vind de geschiedenis van het park erg mooi en het is zo een mooie lommerrijke plek waar ik erg van geniet.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Het EK is het eerste wat in mij opkomt. Ik ben niet een groot voetbalfan, maar door mijn kinderen volg ik het toch wel een beetje. Qua politiek, het hele verhaal rondom de mondkapjes en van Lienden vind ik nog steeds verschrikkelijk. En de versoepelingen, met name de mondkapjes en 1,5 meter. Wat fijn dat als we de mondkapjes straks niet meer op hoeven en we elkaar weer beter kunnen zien.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn dochter woont in Canada en die heb ik tijdens kerst voor het laatst gezien. Dat doet je moederhart wel zeer. Ik kan niet wachten om haar weer te zien en weer vast te pakken. Gelukkig hebben we Facetime maar dat is toch anders.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ik ga een paar dagen wandelen in de bergen van Frankrijk. Van de week stap ik op de trein naar Frankrijk, waar ik mijn medereizigers ontmoet. En dan begint onze trekreis door de bergen, met je reisspullen op je rug. Ik heb er echt onwijs veel zin in!”

Demi van der Weele
Meer berichten