Afbeelding

Delvenaar in beeld: Truus Reijgersberg (71)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Foreestweg?
“Ik ben wat boodschappen aan het doen want mijn nichtje komt gezellig eten. Bijna altijd doe ik mijn boodschappen bij deze supermarkt, lekker dichtbij huis. Ik ben een geboren en getogen Delvenaar.”

Wat is uw favoriete plek in Delft?
“Ik vind eigenlijk heel Delft wel leuk, vooral de binnenstad vind ik prachtig. De historie en gezelligheid trekken mij het meest.”

Wat zou u graag toevoegen aan Delft?
“Betaalbare woningen. Er moeten meer huizen komen voor starters. Mijn kinderen zijn allebei Delft uitgegaan omdat het gewoon niet te betalen is, tenzij je rijke ouders hebt en dat vind ik heel jammer.”

Wat voor leuks staat er op de planning?
“Ik heb de afgelopen weken onwijs veel leuks gedaan. Vorige week was ik jarig en heb ik van mijn broer en schoonzus een verrassingsetentje gekregen bij het restaurant van Herman den Blijker. Onwijs lekker was dat. Ook mijn zoons hadden mij mee uiteten genomen en ook daar heb ik onwijs van genoten. Komende weken doe ik het wat rustiger aan, we gaan maar weer lekker sporten denk ik.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ja, dan zou ik toch mijn moedertje nog wel een keer willen zien. Ze is al een lange tijd terug overleden en het was heel plots. We gingen altijd samen naar de Hoven, een beetje winkelen en een kopje koffiedrinken. En heel vroeger gingen we vaak naar het Hertenkamp, daar stonden we altijd met de hele familie, dat zou ik nog wel eens over willen doen.”