Foto:

Delvenaar in Beeld: Nico van der Bol (77)

Wat doet u hier vandaag bij de Bikolaan?”
“Ik heb zojuist komkommers  bij de tuinder gehaald en vervolgens naar de pizzaboer, hier in de Bikolaan gebracht. Zo heb je als gepensioneerde toch nog wat te doen. Het is toch de bedoeling dat je jezelf een beetje vermaakt.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat was het nieuws over Louis van Gaal en dat hij misschien wel de nieuwe trainer wordt van het Nederlands elftal. Eigenlijk is hij de beste kandidaat, dus goed nieuws als je het mij vraagt. Hopelijk helpt hij het team naar Quatar en bakken we er meer van dan dit jaar, dat stelde niet veel voor natuurlijk.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik mag natuurlijk geen reclame maken, maar ik ga ongeveer twee of drie keer in de week, ochtends de krant lezen bij MacDonald’s. Dan fiets ik naar het Centrum of naar Delft-Noord en dan ga ik lekker gratis een krantje lezen. Daarbij neem ik dan lekker een kopje koffie voor een euro. Ja, ik blijf toch een Hollander hoor!”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Dit weekend gaan we lekker fietsen en volgend weekend gaan we drie weken op een huis passen van een kennis in Deventer. Hij is een dokter heeft een heel groot huis met een zwembad en dieren, dus daar gaan wij heen.”

Wat zou u veranderen aan Delft?
“Niet zo zeer veranderen, maar de putten hier op de parkeerplaats lopen niet goed meer door. Tijdens een flinke regenbui staat het hier helemaal blank. Mijn buurman en ik pakken die putten twee keer paar jaar aan, maar eigenlijk hoort de gemeente dit op te pakken.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1