Afbeelding

Delvenaar in beeld: Janneke de Haan (71)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in het Centrum?
“Ik ben op zoek naar een leuke driekwartsbroek. Mijn man is thuis het balkon aan het doen en ik dacht, daar hoef ik niet bij te zijn, dus ik ga lekker de stad in!”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat is het nieuws over Corona, dat de cijfers dalen. En natuurlijk dat er prachtig weer aankomt.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De hele binnenstad is gewoon mijn favoriete plek. De binnenstad heeft gewoon veel te bieden, zoals bijvoorbeeld de Beestenmarkt. Helaas heb ik er nog niet kunnen zitten sinds de terrassen weer open zijn, maar met het mooie weer in zicht, gaan we dat zeker snel doen!”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Mijn vijf kleinkinderen komen logeren, hartstikke gezellig! Maar daarvoor moet ik wel nog even het een en ander in huis halen.”

Wat zou u graag veranderen in Delft?
“Nou, ik heb een hele goeie! Ik woon bij het Koningsveld, en daar heb je dus langs het water allemaal gras. Zomers zijn daar vaak mensen aan het zwemmen en aan het relaxen. Vele mensen in mijn buurt, willen dat dus weg hebben. Nu hebben ze bedacht, we gaan daar allemaal rozen plaatsen, zodat niemand daar meer gaat zitten. Nou, hartstikke mooi natuurlijk. Maar dan willen ze dat alleen voor die twee appartementencomplexen doen. Zelf vind ik dat heel gek, dat trek je dan toch gewoon door of je doet het helemaal niet. Zelf stoor ik mij totaal niet aan de mensen langs het water, ik vind het alleen maar gezellig.”