Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Nettie Jonckers (74)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de binnenstad? 
“Ik loop even lekker een rondje door de stad, want ik had wat boodschapjes nodig. Zelf woon in op het Bastiaansplein, fantastisch.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Hier, zo tussen het Bastiaansplein en de Markt. En de Beestenmarkt natuurlijk. Ik woon met veel plezier in Delft. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en woon sinds 1975 in Delft. Wel eventjes weggeweest, naar Rijswijk. Daar hebben we ongeveer vijftien jaar gewoond, maar ik miste de gezelligheid van Delft.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“De oorlog in Oekraïne en wat er allemaal uit voortkomt. Soms denk ik wel eens, kan die Poetin geen hartaanval krijgen. Het is verschrikkelijk allemaal.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ik ben vrijwilliger bij Museum de Griffioen in Delft en zondag hebben we een open middag. Ik geef daar rondleidingen. Al twaalf jaar werk ik daar als vrijwilliger. Kom vooral een keertje langs!”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Ik zou Poetin weleens willen ontmoeten om te vragen wat hij allemaal van plan is en waarom hij dit allemaal doet.”

Wie zou u graag een complimentje geven?
“De burgemeester, Marja van Bijsterveldt, zou ik graag een compliment geven. Ze heeft een leuke stad gemaakt van Delft en ze doet onwijs haar best. Natuurlijk zijn er mensen die haar niet leuk vinden, maar dat snap ik niet!”