Afbeelding

Delvenaar in beeld: Froukje (42)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doe je hier vandaag in het centrum?
“Onze jongste zit eigenlijk net op school en dit is mijn enige vrije dag in de week, dus ik dacht ik ga even de stad in, wat winkels langs en lekker shoppen.”

Wat was jouw nieuws van de afgelopen week? 
“Het nieuws van de afgelopen week of eerder eigenlijk van de afgelopen maanden, is de oorlog in Oekraïne. Daar word ik echt verdrietig van. Sommige artikelen kan ik bijna niet lezen. Ik heb contact met een Oekraïens gezin waarvan de man nog in Oekraïne zit, dat raakt mij enorm.”

Wie zou je een complimentje willen geven?
“Mijn man en mijn moeder wil ik een complimentje geven. Ik ben aan een nieuwe baan begonnen en tegelijkertijd aan een opleiding. Mijn man doet enorm veel thuis en ondersteunt mij onwijs en mijn moeder helpt door op te passen. Zonder hen had ik dus nooit die nieuwe baan en de opleiding kunnen gaan doen.”

Wie zou je graag nog een keer ontmoeten?
“Ik zou mijn vader graag nog eens ontmoeten. Drie jaar geleden is hij overleden. Graag zou ik hem nog eens willen knuffelen en samen een taartje gaan eten bij Kobus, dat deden we vroeger altijd.”

Wat is jouw favoriete plekje in Delft? 
“De Beestenmarkt vind ik een hele leuke en gezellige plek en het Stadhuis vind ik prachtig, wij zijn daar ook getrouwd. Ook vind ik ons huis en de wijk heel fijn en prettig. We wonen aan het water, dus met de kou konden we zo vanaf de stijger het ijs op en in de zomer gaan de kinderen altijd lekker varen met een bootje.”