Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Guus Keuss (75)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hoven?
“Gewoon even rondslenteren eigenlijk. Ik kwam thuis van een afspraak en ik zei tegen mijn vriendin ik pak nog even de fiets naar Hoven en hier blijf ik voorlopig nog maar even want het regent onwijs hard buiten. Net heb ik lekker even een broodje kipfrikandel gegeten en nu loop ik eigenlijk gewoon even een rondje.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat gaat over het voetbal, over het Nederlands elftal. Die spelers gaan zo goed met elkaar om en het geloof is daar een bindende factor, dat vind ik mooi om te zien en vind ik eigenlijk nog belangrijker dan het voetbal.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik vind bijvoorbeeld het Doelenplein buitengewoon aardig. Heel anders dan de Beestenmarkt, waar iedereen een beetje onderuit gezakt zit te zuipen. Het Doelenplein is een actief pleintje, met het filmhuis ernaast en de mooie lampjes. Ook de Markt moet ik even noemen, met name in de vroege ochtend vind ik de Markt prachtig. Er hangt daar dan een heerlijke rust en met de architectuur en geschiedenis van de gebouwen straalt het kracht en zekerheid uit.”

Wie zou u een compliment willen geven?
“Mijn vriendin Joke. We zijn al vijfendertig jaar samen en ze staat altijd voor iedereen klaar, dat waardeer ik zo aan haar.”

Wie zou u graag een keer willen ontmoeten?
“Weet je wat Memphis Depay ooit op deze vraag antwoordde? God. En ik sluit mij aan bij zijn antwoord. Ik zou dan samen met God, door De Hoven willen wandelen.”