Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Nikki (11) en Thea (66)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doen jullie hier vandaag in de Hoven Passage?
Thea: “Ik heb net mijn kleindochter Nikki uit school gehaald en ik heb lakens nodig voor mijn kerstdorpje, dus Nikki is gezellig even mee. Het kerstdorpje ga ik komende dagen opzetten en daarna volgt ook de kerstboom.” Nikki: “Nou, het is eerder een kerstdorp! Oma maakt hem heel groot en heel mooi.” Thea: “Ja, je hebt eigenlijk wel gelijk, ik heb namelijk drie meter aan lakens nodig, dus het wordt best groot!”

Wat is jullie favoriete plekje in Delft?
Thea: “Wij zijn allebei dol op bingo en dat doen we dan of in het buurthuis in de Raamstraat of in de Wippolder. Dus dat zijn echt onze favoriete plekjes in Delft, toch Nikki?” Nikki: “Ja, eens!”

Wat was jullie nieuws van de afgelopen week?
“Nikki: Ik ben van de week naar het Westplantsoen geweest, als oriëntatie. Volgend jaar ga ik namelijk naar de middelbare school. Op de open dag volgde ik samen met een vriendinnetje een geschiedenisles en de leraar vertelde echt heel veel interessante dingen! Thea: “Helaas is mijn nieuws van de afgelopen week wat minder vrolijk. Ik hoorde dat Joop Bommele is overleden. Daar schrok ik erg van. Ik organiseerde vaak bingo’s met hem en het was een ontzettend aardige man.”

Wie zouden jullie graag een compliment willen geven?
Thea: “Mijn buurtjes, Jannie en Nico. Zij zijn vijfentachtig en zevenentachtig en het zijn gewoon zulke lieve mensen. Ik heb een goede band met ze en binnenkort nemen mijn man en ik, hun gezellig mee een weekendje weg. Nikki kent ze ook goed, het zijn ook een beetje haar opa en oma.”

!