Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Marit in ‘t Veen

Algemeen

Wat doe je hier vandaag in de Veste?
“Ik ben boodschappen aan het doen, vanavond ga ik gezellig met een vriendin koken en ik ben even langs de bibliotheek geweest om wat boeken te lenen. Ik ben een geboren en getogen Delvenaar. Komend jaar ga ik in Utrecht studeren, onwijs veel zin in, maar ik ga Delft ook heel erg missen. Delft is echt mijn stadje.”

Wat zijn je plannen voor komend weekend?
“Ik moet werken, maar dat vind ik helemaal niet erg!
Ik werk in een restaurant hier in Delft en heb hartstikke leuk collega’s.”

Wie zou je graag een keer willen ontmoeten?
“Dan kies ik toch voor Harry Styles. Ja, ik ben wel een beetje fan ja. Naast dat hij er goed uitziet en goede muziek maakt, vind ik waar hij voor staat gewoon heel tof. Hij maakt heel duidelijk dat je moet zijn wie je wilt zijn en je moet dragen wat je wilt dragen. Mannen in een jurk, vrouwen in een pak.. doe wat je gelukkig maakt.”

Wat is je favoriete plekje in Delft?
“Ik vind het heerlijk om langs de grachten te zitten met vriendinnen. Ergens wat te eten halen, benen over het randje en lekker genieten. Vooral met deze zomerse dagen.”

Wie wil je een complimentje geven?
“Mijn broertje. Hij is acht jaar en drie jaar geleden is bij hem leukemie geconstateerd. Afgelopen jaren waren voor hem dus enorm zwaar. Deze week heeft hij zijn laatste chemo gehad en nu is hij dus officieel “schoon” en kan hij eindelijk weer kind gaan zijn. Als iemand dus een complimentje verdient, is dat mijn kleine broertje.”