Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Marianne Schreuder (65)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
“Ik was onderweg naar mijn fiets, die staat in de stalling in de Veste. Net was ik even een kaartje kopen voor mijn nicht die over twee weken gaat trouwen en straks nog even langs die bieb voor een aantal boeken. Dat doe ik altijd als laatst, anders loop je de hele tijd met die boeken te sjouwen.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Al die ophef over Glennis Grace. Zoiets afschuwelijks gebeurd en er wordt onwijs veel aandacht aanbesteed. Net zoals die man die op tafel klom bij Jinek en het bekladden van schilderijen. Besteed liever aandacht aan iets positiefs.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Zaterdag is altijd mijn scouting klusdag. Ik zit bij een waterwerkgroep en samen met een paar anderen onderhouden we de sleepboot. Eigenlijk doen we dit al jaren. Tegenwoordig is het wel meer koffiedrinken dan klussen hoor, dus heel gezellig. Zondags doe ik altijd in de ochtend nordic walking met een grote groep en later op de dag komt mijn nicht nog even langs. Over twee weken gaat zij trouwen en ze wil nog een leuk kettinkje voor de ‘Something Borrowed’, dus ik zei kom maar bij mij neuzen of je er iets leuks tussen vindt zitten. Voor de rest van het weekend zie ik het wel.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mijn moeder van zesentachtig wil ik een compliment geven omdat ze zich zo goed staande weet te houden. Ze ziet steeds slechter en mag daarom niet meer autorijden. Hierdoor is ze erg afhankelijk van anderen en dat vindt ze niks, maar ik vind het heel knap hoe zij zich hier doorheen slaat.”