Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Henk Jansen (69)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
“Ik kom even een kijkje nemen bij de Bebop hier in de Kromstraat, waar ik zondagmiddag ga op treden met mijn schoolbandje. Dit doen wij na een pauze van vijfenveertig jaar. Nu heten wij de Barn Boys, maar in 1975 heette wij Featherlight.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“Dat wij als muziekvrienden groen licht hebben gekregen om dit jaar verschillende liveoptredens te verzorgen in hartje Delft. In ieder geval op 26 maart in het Hampshire Hotel en misschien ook wel voor de Golden Tenloop op de Beestenmarkt en bij het Zomer Blues Festival op de Wijnhaven.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Ik wil de Delftste evenementenorganisaties een compliment geven. Dit omdat ze het aandurven Delftse muzikale museumstukken een podium te geven. Nou hebben ze ons natuurlijk al eerder horen spelen, maar toch leuk dat we na zoveel jaren alsnog mogen meedraaien in de Delftse muziekscene.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“De leden van onze fanclub, toen we nog als Featherlight optraden. Dit waren ruim veertig leden. Ik ben benieuwd hoe het met hen gaat en of ze ons en onze muziek nog kunnen herinneren.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is onder andere de Kromstraat. Vroeger had je hier onder meer de Mallemolen, een nachtcafé en uitgaansclub waar half Delft over de vloer kwam. Daar heb ik aardig wat biertjes uitgeprobeerd, haha!”