Afbeelding

Delvenaar in beeld: Allard Sieburgh (52)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
“Vroeger heb ik hier gewerkt in het zaakje van mijn schoonouders, dat heeft mij eigenlijk naar de Markt gebracht en nu woon ik hier, op de Markt. Heerlijke plek om te wonen.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Ik zag het een en ander langskomen over het vuurwerkverbod. Zelf ben ik opgegroeid met vuurwerk, vroeger met mijn schoonouders en nu nog, kijken we vuurwerk op de Markt. Ik kom eigenlijk uit Friesland, daar schoten we veel karbiet en dat gebeurde eigenlijk altijd heel veilig, wel met hard geluid. Dat kan je hier haast niet doen, dat mis ik dus wel eens. Maar wat je hier ziet is zoveel illegaal vuurwerk, wat natuurlijk gewoon gevaarlijk is en daar moet zeker een verbod op komen. Vuurwerk afsteken op een centrale plek en georganiseerd door de gemeente lijkt mij beter.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Ik zou graag een compliment geven aan de burgemeester, Marja van Bijsterveldt. Ik kom haar geregeld tegen en ik word altijd heel blij van haar. Thuis houden wij erg van positiviteit en worden wij blij van de kleine dingetjes, een vriendelijke lach of een hand op je schouder. De burgemeester verdient onder andere hiervoor zeker een compliment.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Dit weekend krijgen wij wat familie en vrienden op bezoek. Sommige blijven lekker slapen, dat vinden de kinderen ook heel leuk, gewoon gezellig met elkaar zijn. En dan maandag is het voor de kinderen weer tijd voor school want de kerstvakantie is voorbij.”