Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Pieter Wijngaard (55)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Dasstraat?
“Ik moet even een pakketje op de post doen, dus daar was ik naar onderweg. Ik woon hier in de buurt en doe hier ook altijd de boodschappen.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Het Filmhuis op het Doelenplein. Toen ik naar Delft verhuisde en niet veel mensen hier kende, ben ik daar begonnen met vrijwilligerswerk. Ik heb het altijd een leuk plek gevonden en kom er nog graag.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Ik blijf mij verbazen over de winsten die gemaakt worden bij grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Shell. De rijken worden rijker en de armen gaan er op achteruit. Vandaar dat ik het basisinkomen zo belangrijk vind.”
Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Lastig. Maar als ik iemand moet kiezen, dan iemand uit de politiek die zich hardmaakt  voor het basisinkomen. Ik vind dat erg belangrijk en zou daarover wel willen praten.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“We gaan zaterdag naar het theater, naar de komedieshow van Peter Heerschop en Viggo Waas. Mijn vrouw en ik kopen ieder jaar kaarten voor het hele jaar door zodat we iedere maand of zes weken een datenight hebben.”

Wie zou u een complimentje willen geven?
“Ik wil mijn vrouw een compliment geven. Ze is mantelzorger voor haar moeder en heeft daarnaast haar baan. Ze weet de ballen goed hoog te houden en dat vind ik een compliment waard.”