Afbeelding

Delvenaar in beeld: Jeanne Holierhoek (76)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hoven?
“Ik heb zo een afspraak bij de kapper. De laatste tijd ga ik eigenlijk altijd hier, het bevalt mij wel. Ik woon langs de Schie, ongeveer twintig minuutjes lopen naar de Hoven.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De binnenstad en met name het Prinsenhof. Ik ben geboren en getogen in Delft en vroeger kwam ik daar al. De historie en wat er allemaal is gebeurd maakt het zo bijzonder plekje in Delft.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“Toevallig zat ik net nog te kijken naar een programma op televisie en daar kwam voorbij dat er veel wordt gepleit voor het laten staan van alcohol, nu ook met Dry January achter de rug. Zelf ben ik daar ook meer bewust mee bezig, het is natuurlijk gewoon slecht voor je lichaam. Wel begint mijn Dry January iets later, in verband met mijn verjaardag afgelopen maand, maar sinds 19 januari drink ik een maandje even niet.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Ik wil een compliment geven aan het bestuur van de VVAO, de vereniging voor hogeropgeleide vrouwen, afdeling Delft, omdat ze heel actief bezig zijn en het heel goed doen, beter nog dan toen ik in het bestuur zat!”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Liza Ferschtman vind ik zo goed. Zij is een fantastische violiste en zij heeft jarenlang hier het Delft Chamber Music Festival georganiseerd. Ik heb haar gehoord toen ze Bach speelde ergens in Den Haag, dat was echt prachtig. Ik bewonder haar intens.”