Minkstrom op het Vesteplein
Minkstrom op het Vesteplein Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Minkstrom (67)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op het Vesteplein?
Mensen kijken, wat eten, cola halen... Ik kom net van de begraafplaats daar aan de overkant van de Schie. Daar kom ik graag. Ze laten die mensen in de steek, want ik zie daar niemand. Bij de Jumbo kom ik graag en bij de Albert Heijn: daar pin ik geld.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Hier op het Vesteplein en daar op de begraafplaats, allebei eigenlijk. Ik laat die mensen niet in de steek. Je zal zelf maar overlijden en niemand komt je bezoeken... Verder zit ik wel eens op het marktplein voor een drankje of ik eet een visje bij de Visbanken.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Geen plannen. Ik heb wel met een vriend afgesproken op eerste kerstdag. Maar ik heb nu ook al iemand uitgenodigd bij mij thuis op eerste kerstdag. Dus zullen we het moeten opschuiven naar tweede kerstdag. Niets bijzonders wordt het hoor. Gewoon een stukje kaas en worst en misschien een drankje. Drinken doe ik niet meer eigenlijk. Ik heb wel lang gedronken, maar doe het al twee maanden niet meer want ik heb pas een beroerte gehad.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Ik houd van vrede en niet van oorlog. Mensen doodmaken houd ik niet van. Ik houd van mensen. Al die bombardementen op ziekenhuizen, ik vind het verschrikkelijk.

Wie zou u graag nog eens ontmoeten?
De premier van Nederland. Daar zou ik wel een borreltje mee drinken. Ik zou hem vragen waarom hij voor miljoenen aan wapens geeft aan Oekraïne. Wij mogen wel van geluk spreken dat we hier wonen.