Afbeelding

Delvenaar in beeld: Riet Waeter (69)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Buitenhof? 
“Ik moest even een pakje ophalen bij de supermarkt en ik kom net van de markt vandaan, lekker groente en fruit gehaald. Het is wel echt een stuk goedkoper daar hoor! Dit een euro, dat een euro. Ook ben ik al naar de kapper geweest, een actieve ochtend dus! Ik ben graag bezig namelijk, stilzitten is niks voor mij. Ik doe ook vrijwilligerswerk, bij een judoschool zit ik achter de receptie en in de zorg deel ik tijdschriften en krantjes uit, dat wordt zo gewaardeerd! Verder heb ik ook nog veel hobby’s, zoals diamantpainting, kleuren op nummer voor volwassenen en ik kijk graag series. Zoals je hoort, ik ben graag bezig!”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik tennis geregeld bij de tennisbanen bij Full Speed. Je bent daar heerlijk in het groen en je hoort de vogeltjes. Vaak doen we na het tennissen nog gezellig een kopje koffie met elkaar en kletsen we lekker bij.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn moeder is twee jaar geleden overleden en ik had een hele goede band met haar. Toevallig zat ik laatst te Jokeren en toen zei ik zo naar boven, naar mijn moeder, ‘kijk mam! We zitten weer te Jokeren’. Dus ja, als ik met haar nog een keer een potje zou kunnen Jokeren, zou dat geweldig zijn.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mijn collegaatje uit het ziekenhuis heeft een lange tijd met darmkanker geworsteld. Nu is ze genezen. Ze onderneemt veel, past veel op de kleinkinderen en doet met mij nog steeds vrijwilligerswerk in het ziekenhuis. Zij verdient dus zeker en compliment!”