Toon Paap voor het stadhuis: zijn vertrekpunt.
Toon Paap voor het stadhuis: zijn vertrekpunt. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Toon Paap (71)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op de Markt?
Ik sta op een groepje van 8 dames of heren te wachten, en die ga ik een prettig uurtje laten beleven in de paardenkoets. We rijden door het historisch centrum en ik ben eigenlijk de ‘spreekstalmeester’ van Delft. Ik doe trouwerijen, bekende mensen, uitvaarten e.d.

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
Natuurlijk hier op de Markt, maar je staat wel in de wind. Ik heb ook heel veel niet-werkbare dagen zoals bijvoorbeeld op de marktdagen en bij evenementen, maar ik heb geen alternatieve plek. Dit is het mooiste plekje. Ik vertel meteen wat over het stadhuis aan de mensen. Mij gaat het niet om het geld. Ik houd van paarden en zodoende ben ik koetsier.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Komend weekend heb ik niks, maar het weekend daarop rijd ik de burgemeester met Sinterklaas en twee pieten de hele dag door Rijswijk. Verder ben ik altijd bij m’n paarden.

Welk nieuws is u bijgebleven van de afgelopen week?
Het is haast niet bij te houden, want de hele wereld staat in brand. Als je dat allemaal optelt dan gaat het niet heel best, maar ik blijf positief. Ik ben verleden week bij Sparta geweest. Daar kunnen de mensen een voorbeeld aan nemen qua sportiviteit en verbroedering.

Wie zou u nog eens willen ontmoeten?
Ik ontmoet hier al zoveel mensen: rechters, geneesheren, bekende mensen. Ik heb mooie verhalen: een vrouw die haar man in Oekraïne verloor in de oorlog die is hier opnieuw getrouwd. Dat is toch fantastisch?

Correctie: In de krant van 12 november 2023 is verschenen dat Toon Paap twee ‘zwarte pieten’ door Rijswijk rijdt. Dit is onjuist.