Mevrouw Coers
Mevrouw Coers

Delvenaar in Beeld: Coers (79)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag op het Vesteplein?
Ik ga even naar H&M, maar ik kan niet zo goed lopen. Ik heb een ontsteking aan m’n been, dus zit ik met een rollator. Een vriendin van mij is even naar een andere winkel om te kijken of daar iets is.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Waar ik woon, op de Spoorsingel, omdat ik daar recht tegenover de molen woon. Ik ben er met mijn man 54 jaar geleden komen wonen. We gingen kijken voor mijn broer, maar zijn eigenlijk zelf gevallen voor het huis omdat daar de engeltjes als vignetten uitgehouwen waren in de gevel. We kenden elkaar toen eigenlijk nog helemaal niet zo lang; we waren nog niet eens verloofd. Toch zijn we toen spontaan in ondertrouw gegaan en zijn gelijk samen gaan wonen. Helaas is mijn man al op 60-jarige leeftijd overleden.

Heeft u plannen voor komend weekend?
Nee hoor, ik ben gewoon thuis. Als je slecht te been bent zit er niet zo veel voor je meer in het vat. Uitgaan vind ik niet zo belangrijk meer.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Die ellende met Israël en de Palestijnen. Ik vind het sneu voor de Palestijnse bevolking, maar aan de andere kant begrijp ik de mensen uit Israël ook wel. Hamas heeft toch 200 mensen gegijzeld, en ze laten ze niet gaan. Het is eigenlijk Hamas die de grote boesdoener is. Hamas wil eigenlijk alle joden dood, en dat is eigenlijk al heel lang zo. Je kan zeggen: ‘sluit vrede’, maar ik denk niet dat dat erin zit.

Wie zou u graag nog eens willen ontmoeten?
Mijn man, maar dat is niet mogelijk.