Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ria Vleugel (84)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat brengt u in de Bomenwijk?
Ik ga naar de supermarkt om eten te halen, dat moet ook gebeuren. Zelf woon ik wat meer de kant van de Oostpoort op. Maar een kleine wandeling is goed voor me, om een beetje in beweging te blijven.

Wat zijn uw plannen komend weekend?
Niet zoveel. Ik ben gevallen, dus ik loop wat moeilijk. En het wordt warm, dus ik breng de dagen binnen door. Ik heb screens voor de ramen en een ventilator, daarmee is het best uit te houden. Ik kijk ook graag televisie.

Wat kijkt u graag?
Goede Tijden Slechte Tijden, maar het is nu zomerstop. Verder zap ik een beetje langs de zenders, naar muziekprogramma’s bijvoorbeeld. Er is tegenwoordig veel keus. Vroeger had je maar één zender. Thuis hadden wij eerst geen tv, maar mijn tante wel. Dan mochten we voor een dubbeltje kijken. Toen we er zelf één kregen was het een feest. En voordat de televisie er was zaten we altijd te luisteren naar de Bonte Dinsdagavondtrein op de radio, en naar Toon Hermans en Wim Sonneveld. Dat was ook zo leuk.

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
Dat was altijd de Beestenmarkt, maar daar ga ik niet meer in mijn eentje zitten. Dat is alleen leuk samen met iemand anders.

Wie zou u graag nog eens willen ontmoeten?
Mijn man en mijn twee kinderen. Mijn man is vijf jaar geleden overleden, en mijn kinderen toen zij 17 en 35 waren, door ziekte. Zelf heb ik een hele rotte tijd gehad daardoor. Maar ik heb gelukkig wel mensen om mij heen. Drie van mijn vijf broers zijn er nog en zie ik regelmatig.