Afbeelding
Foto:

Delvenaar in Beeld: Hidde Wassenaar

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat brengt jou hier in Tanthof?
Ik kom net van mijn werk en ga nu richting huis.

Wat is je favoriete plek in Delft?
Delftse Hout. Je kunt er fijn wandelen en fietsen in een mooie omgeving. Een andere fijne plek vind ik het terras aan de gracht bij De Ruif, waar je uitkijkt op de kruising met het bruggetje over het water.  

Welk nieuws is jou bijgebleven?
Dat Tori Bowie, een Amerikaanse atlete, is overleden tijdens de bevalling. Haar dochter heeft het ook niet overleefd. Dat greep me aan. Wat mij ook opviel is dat experts zeggen dat de vogelgriep niet weggaat. Ik vraag me dan af; wat is daarvan het effect op de veehouderij? Zelf ben ik vrijwilliger op de kinderboerderij, waar we ook kippen en eenden hebben. Die zitten al een jaar binnen, terwijl ze normaal overdag lekker rond konden lopen. Ik las iets over vaccinaties, dus ik hoop dat wij onze kippen en eenden ook kunnen vaccineren zodat ze weer vrij rond kunnen lopen. Al lijkt het me een heel karwei om al die dieren in Nederland te vaccineren.

Wie zou jij graag eens ontmoeten?
Personen met extreme gedachten waar wij het in het westen totaal niet mee eens zijn. Die persoon zou ik willen vragen naar zijn beweegredenen. In het geval van Hitler waarom hij tegen joden, homoseksuelen en zigeuners was. Ook voor Assad van Syrië en de leider van Noord-Korea heb ik vragen. Maar er zijn ook sporters die ik wil ontmoeten, zoals Messi. Het afgelopen decennium was hij voor mij de beste voetballer. Ook mijn oma zou ik nog een keer willen spreken. Zij is plots overleden, dus dan heb je het voor je gevoel nooit kunnen afsluiten. Ik had haar graag nog een keer een knuffel willen geven.