Afbeelding

Delvenaar in beeld: Sonja van den Burg (61)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Choorstraat?
“Ik kom net van de verjaardag van mijn kleindochter Eden vandaan. Zij is vandaag alweer 10 jaar geworden. Dus ik ben even langs haar en mijn dochter gefietst om de cadeautjes te geven. Van de week had ik een schattig jurkje en een ochtendjasje gekocht en daar was ze heel blij mee.”

Wat was uw nieuws deze week?
“Ik wil het niet weer over Corona hebben, dus ik denk dat mijn nieuws van de week toch wel het nieuws is dat er weer veel banen verloren zijn gegaan. Ik vind dat heel erg om te horen en ook voor de mensen die hun baan verliezen vind ik dat treurig. Het lijkt mij vreselijk om ineens zonder werk te zitten.”

Wat is het mooiste plekje in Delft volgens u?
“Ik ga dan denk ik toch voor de Oostpoort. Ik heb daar vlakbij gewerkt, het is een prachtig stukje Delft en ik heb daar gewoon hele goede herinneringen aan. Maar het pleintje bij de Oude Jan vind ik ook onwijs mooi. Het is daar altijd gezellig, ook nu het er wat rustiger is en zo met de kerk ernaast. Genieten vind ik dat.”

Wie zou u graag nog willen ontmoeten? 
“Ik zou heel graag mijn man Marius nog een keer willen zien. Afgelopen januari is hij helaas overleden. Hij is maar 62 jaar geworden, veel te jong natuurlijk. Dus ik zou hem graag nog eens willen spreken en vastpakken. En nu in deze coronatijd is het ook erg lastig om er niet steeds aan te denken. Normaal heb je natuurlijk de afleiding van vrienden en familie, maar dat heb ik nu bijna niet. Wel probeer ik mezelf er steeds toe te zetten om elke dag een stuk te gaan fietsen of wandelen.”