Afbeelding

Delvenaar in beeld: Desteney de Bruin (20)

vaste rubrieken

Wat doe jij hier bij het Abtswoudsepark?
"Ik ben met één van mijn honden op pad, Fendi. Thuis heb ik er nog twee."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben derdejaars verloskundige in opleiding en heb een bijbaan als partusassistente bij het geboortecentrum. Als klein meisje wist ik al dat dit mijn droombaan is. Niets is mooier dan zo'n klein kindje ter wereld zien komen. Dat blijft bijzonder. Daarnaast dans ik al vijftien jaar en ben ik inmiddels zelf trainster."

Wie zou je graag willen ontmoeten?
"Timor Steffens of Isabelle Beernaert. Dat zijn twee choreografen waar je als danser veel van kunt leren, dus zij zijn echt twee inspiratiebronnen voor mij. En Timor is ook nog eens geen verkeerde man om naar te kijken!"

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
"De aankondiging van de landelijke ziekenhuisstaking. Veel medewerkers gaan het werk op 20 november neerleggen, omdat zij salarisverhoging en betere arbeidsvoorwaarden willen. Daar ben ik het wel mee eens, want het is zwaar werk. Ik heb bij collega's gezien dat zij niet aan rust toekomen, want ziekenhuizen handhaven de rusttijden vaak niet."

Wat ga je komend weekend doen?
"Zaterdag moet ik werken bij het geboortecentrum. Verder ga ik even kijken wat de zaterdagavond mij nog brengt. Misschien pak ik een leuk feestje mee in de stad."

Wat vind je de leukste plek van Delft?
"De Beestenmarkt of de Kromstraat. Naast het hectische leven moet je ook tijd vrijmaken voor je vrienden."