Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Magda van Velzen (79)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
“Ik ben onderweg naar de fysiotherapeut, lekker te voet. Ik woon in de Amalia van Solmslaan, tegenover de vijver, met daarin kleine nijlgansjes. Heel erg leuk! Als je over de vijver heen kijkt, door de doorkijk, is het zo mooi. Dan zie je echt dat het toch lente wordt, ook al is het fris. Maar je ziet het aan de bloesem en de bloemetjes. Heerlijk!”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de Oostpoort. Vooral nu met de bloemetjes en bloesem. Dan zie ik die bruidsparen daar en dan denk ik terug aan onze eigen bruiloft. Mijn man en ik zijn drieënzestig jaar getrouwd en we hopen natuurlijk de vijfenzestig te halen, daar gaan we voor.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Het nieuws over voetballer Rai Vloet. In 2021 heeft hij een jongetje van vier jaar doodgereden. Nou is de uitspraak van de rechtszaak geweest en ze eisen vier jaar rijontzegging en drie jaar gevangenisstraf, maar dat is veel te weinig. De opa van het jongetje, is mijn neef. Dus ik zie hoe die familie daaronder lijdt en waar zij doorheen moeten. Vreselijk, echt vreselijk.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn vader! Hij was een geweldige vader van tien kinderen. Als hij thuis kwam van werk, rolde hij het vloerkleed op en dan gingen we dansen. Hij zei altijd: ‘Als je niet kan dansen, is dat een gebrek aan je opvoeding!’ En nog steeds dans ik wekelijks, echt heerlijk om te doen. Ook zing ik in een smartlappenkoor! Geregeld treden we op in verzorgingshuizen, dat is zo fantastisch om te doen en enorm dankbaar!”