Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Amy Rudder (44)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doe je hier vandaag in het centrum?
“Ik ga even naar de supermarkt om avondeten te halen. Ik ben van plan om lekker een diepvriespizza te eten. Vandaag eet ik alleen en ik ben zo moe dat ik het niet kan opbrengen om te gaan koken.”

Wat is je favoriete plekje in Delft? 
“Het Vakwerkhuis is mijn favoriete plek in Delft. Je vindt het aan de Schie, tegenover de roeivereniging en je kan daar heerlijk zitten voor een kopje koffie of lekker een glaasje wijn na werk. En wat ook zo fijn is daar, is dat je hond mee naar binnen mag. Aangezien wij een hond hebben, komen wij daar graag.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Mijn vriend komt dit weekend terug uit Oostenrijk, die was skiën net als veel andere Nederlanders. Dus ik denk dat we dit weekend lekker samen in Delft doorbrengen, misschien even wandelen met onze hond.”

Wie zou je graag een keer ontmoeten?
“Ik lees graag de boeken van Hanif Kureishi. Hij is een Britse schrijver. Als je iets van hem leest, weet je meteen dat het zijn boek is. Als ik hem zou ontmoeten, zou ik vragen hoe hij zo’n fantastische auteur is geworden.”

Wie zou je graag een compliment willen geven?
“Ik zou een algemeen compliment willen geven aan Nederland. De manier hoe ze hier omgaan met duurzaamheid vind ik echt fantastisch. Je ziet elektrische auto’s, windmolens en zelfs de manier hoe jullie omgaan met de kanalen, vind ik echt inspirerend. Ik denk echt dat Nederland onwijs grote sprongen vooruit maakt.”