Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Sylvia Looijenga (60)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
“Ik moest even een kerstmuts halen. Ik werk in een ontmoetingscentrum voor ouderen en deze week staat alles in het teken van kerst. Iedere dag hebben we een driegangenmenu en dat kleden we helemaal leuk aan met menukaartjes en servetjes. Het leek mij leuk om dan zelf ook een beetje in de kerstsferen te komen, vandaar de muts.”

Wie zou u een compliment willen geven?
“Iedereen in de ouderenzorg eigenlijk. Met name ook de medewerkers van de thuiszorg die de afgelopen dagen, ondanks de gladheid, toch naar alle patiënten zijn gekomen en voor hun hebben gezorgd.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Het Doelenplein is mijn favoriete plek in Delft. Altijd als ik daar ben en met name in zomer, voelt het een beetje als vakantie. Allemaal leuke restaurantjes. Hanno bijvoorbeeld, echt fantastisch. Het personeel daar is heel vriendelijk en je kan er heerlijk eten.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Heel veel mensen zou ik nog wel eens willen ontmoeten. Mijn moeder bijvoorbeeld. Zij overleed toen ik achttien was en naarmate je ouder wordt en je zelf ook kinderen krijgt, zijn er best wat dingen die ik aan haar had willen vragen. Maar er zijn veel mensen die ik nog wel een keer zou willen terugzien. Dus het liefst gewoon iedereen aan een tafel en lekker bijkletsen.”

Wat zijn de plannen voor komend kerstweekend?
“De komende kerstdagen eten we gezellig samen met de kinderen. Lekker koken en tafelen.”