Gerda van Grinsven
Gerda van Grinsven

Delvenaar in Beeld: Gerda van Grinsven (73)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
“Ik heb zojuist wat boodschappen gedaan voor het weekend en ik woon hier in de wijk, als sinds 1985. De Wippolder is een fijne wijk en ik woon er nog steeds met veel plezier. Je bent zo in de stad, zo in het Delftse Hout en ik kan lopend boodschappen doen.”

Wat is uw favoriete plakje in Delft?
“Alle natuurgebieden, zoals het Delftse Hout bijvoorbeeld. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant. Ik ben daar opgegroeid met veel natuur en heb mede daardoor echt een top jeugd gehad.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Dan zou ik iemand uit de politiek wel een keer willen ontmoeten. Ik zou dan over bepaalde dingen willen praten. Ik zou graag vertellen hoe ik dingen zou aanpakken en hoe ik dingen zie, niet dat ze daar wat mee zouden doen. Er word tegenwoordig zo weinig geluisterd naar de burger.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Er gebeurt natuurlijk van alles op het moment. De mens staat niet meer centraal en dat vind ik zorgelijk. Een voorbeeld is de huizenmarkt, de prijzen stijgen maar en stijgen maar.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Ik zou al mijn kinderen een complimentje willen geven. Maar op het moment mijn jongste het meest, om persoonlijke redenen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend? 
“Ik heb vrijdagavond een verjaardag en zaterdagavond ga ik lekker eten bij een vriendin. Helaas is het mooie weer na vandaag weer voorbij, dus voor de rest ga ik niet veel doen.”

!