Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Tjerk Tjeerde (71)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Hoven?
“Even lekker een soepje halen bij de supermarkt en een rondje lopen door de passage. Straks gaan we weer langs mijn schoonmoeder van negentig, voor mantelzorg.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Dat is nog steeds Oekraïne en Poetin. Die man moeten ze even op non-actief stellen. Bang dat er raketten naar Nederland komen, ben ik niet. Wel dat wij economisch meer betrokken raken bij de oorlog.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Mark Rutte zou ik best een keer willen ontmoeten. Ik zou dan een goed gesprek met hem willen voeren over bepaalde zaken die hij, naar mijn mening, niet helemaal goed heeft aangepakt. Daarmee bedoel ik de toeslagen affaire, het functioneren van de belastingdienst, het stikstof probleem, de klimaatcrisis en natuurlijk de bezuinigingen op hulpdienst zoals de politie, brandweer, ambulance en uiteraard de zorg.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Vind ik lastig. Ik denk niet dat ik een favoriete plek heb in Delft en ik voel mij ook niet perse verbonden hier. Ik zou na eenenzeventig jaar ook prima ergens anders kunnen wonen en daar zo mijn draai vinden. Mocht er een toerist mij vragen waar ze moeten zijn geweest in Delft, zeg ik de Markt. Maar verder ben ik daar zelf, vaak genoeg geweest.”

Wat zou u willen aanpakken of veranderen in Delft?
“Het fietsverkeer zou ik beter willen handhaven. Dat is best een zooitje in Delft.”